perjantai 30. huhtikuuta 2010

Väinö ja Milu


Tässä on mun paras kaveri Milu 4-v.
Se jaksaa mua tosi hyvin vaikka se välillä komenteleeki :)
Se myös kattoo mun perään, etten lähde vieraille maille.

Mökkeilemässä.

On se vaan niin hienoa tallata vapaana metsän siimeksessä :)
Välillä vaan piti käydä paistattamassa päivää laiturin nokassa.

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Keväistä elämää.

Täällä vietetään terveellistä ja onnellista mäyräkoiran elämää. Ei puhuta enää pienestä mäykystä, sillä painoa on jätkällä tällä hetkellä 10,2 kiloa. Niskasta häntään on pituutta yli 50cm ja rinnanympäryskin yli 46 cm :)
Iso poika.
Parturissakin käytiin nypityttämässä turkki näyttely kuntoon. 13.5 astutaan Hollolassa estraadille :)
Koirakoulussa on opittu kävelemään vierellä ja pysymään paikallaan, viime kerta sujui erinomaisen hienosti ja tämä mamma oli itkeä ylpeydestä, sen verran liikuttunut olin meidän touhutipasta, kun malttoi pysyä paikallaan kymmenen koiran ympäröimänä :)

Kevään tuoksut iskee pihalla vastaan. Pihalla otaiskiin tuntitolkulla putkeen, mieluiten kuitenkin nuuskimalla mettäitä, ei niinkään rivakkaasti kävelemällä. Mihkäs sitä kiire on kävelemään kun kaikenmaailman uudet tuoksut valtaa pikku-jätkän sieraimet :)
Samalla pitää myös kerätä kaikki arvokas, kuten kivet ja kävyt suuhun ja kuljettaa ne mieluiten olohuoneen matolle saakka. Väinöä vaan vähän ottaa päähän, kun kaikki viedään suusta.

Vatsa on kunnossa ja on alettu syömään ihan normaalisti taas. Pelkkä kalkkuna-riisi dieetti on (toivottavasti) nyt historiaa. Yrjölänpuuro maistuu tuoreena jätkälle sekä raejuusto on myös suurta herkkua. Luitahan Väinö järsii koko ajan, niin kauan ne oli pois, että työ on nyt valtava kun pitää kaikki haalia koko ajan viereen, ei voi kovin kauas jättää jos joku varastaa...

Vapaanakin ollaan oltu mökillä, eipä poika mihinkään lähtenyt kun koirafrendi oli vieressä. Milu-rouvan kanssa sitä onkin turvallista peuhata metsässä, kun Milu ei karkuun lähde. Välillä Väinöä vähän jännitti metsä ja piti tulla mamman jalkoihin haukkumaan. Uimassakin pulahti jäiden keskellä, lähinnä vahingossa.

Helmi-neiti kertoi että pihalle on tullut iso aitaus. Voi Helmi kun sulla on ihanan iso piha. Meidän rivarinpätkälle ilmestyy myös aita ihan lähiaikoina. Omassa pihassa Väinö ei nimittäin pysy, vaan siitä on juostava mahdollisimman pias ja mahdollisimman kauas...parempi vaan rakentaa se aita, ennenku häviää koko jätkä.

p.s. Joko Helmi on oppinut tulemaan raput alas? Minä poika se tulin rappusia mökillä alas tuon tuosta ja hypin terassiltakin alas, mutta nuo kotirappuset...voi kamala kuinka ne on pelottavat. ainakin jos iskä ja äiti on vieressä. En silloin edes herkkupaloilla suostu alas, sen verran jännittää että oikein huutaa ja täristä tarvii. Puolesta välistä vielä onnistun tulemaan, mutta ihan ylhäältä, EI IKINÄ. liian jyrkkää minun hermoille.
Sentää sohvalle minä hypin ja alaskin, silloin kun jotain erittäin mielenkiintoista on tarjolla.

Sellainen uusi uutinen meillä on, että Väinölle odotetaan Viljo-veikkaa syntyväksi toukokuun lopulla. Tai eihän se mikään veikka ole, vaan oikeasti siskon poika :) pääsee Väinö sitten näyttämään Enon taidot viimeistä piirua myöten.
Uroita siis odotellessa Sallille syntyväksi :)

Mukavaa kevättä kaikille :)

Mukavaa kevättä kaikille :) Helmi-siskolle terveiset, sekä Mette-mammalle.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Puoli-vuotta takana mäyräkoiran elämää :)

Se on tänään sitten ollut juhlapäivä. Kyllä pientä poikaa halittiin. Vai joko se tarttis sanoa että isoa poikaa. Painoa on kymmenisen kiloa, mietitty on kuinkahan paljon tuo sälli meinaa vielä kasvaa :)

Väinön kanssa käytiin tässä välissä taas lääkärissä muutaman kerran. Raukka tuli kipeäksi heti antibiootin jälkeen. Lääkäri epäili haimassa olevan vikaa, sillä ulosteet tuli verisinä, ripulisina ja vihertävinä. Kyllä taas oltiin huolesta sekaisin täällä päässä. Taas otettiin verikokeita useampi putkilo ja ulostenäytteet. Kyllä taas oli inhottava Väinön olla ku piikeillä sorkittiin. Viikon päästä saatiin tulokset(hieman kesti kun lähti saksaan saakka laboratorioon). Haima on luojan kiitos ok. Ja diagnoosiksi saatiin suolistotulehdus. Huhheijaa sanottiin Margareetan kanssa, vaikka johan sitä suolistotulehdusta epäiltiinkin. Väinö on nyt edelliskäynnistä saakka syönyt antibiootteja, joten toivotaan että nyt kun lääkkeet loppuu pysyy jätkä kunnossa. Lääkäri puhui vielä kolmannesta lääkekuurista jos ei mene vaiva ohi.
Väinö on nyt ollut todella pirteä. Tehty yli tunnin metsälenkkejäkin pitkästä aikaa. Kevättä on jätkällä rinnassa, kova nuuskutus on pihalla käynnissä, ja kaiken maailman kävyt ja kivet pitää poimia suuhun...myös jänikset kakat, yök!!! Onhan se hienoa nuuskia kaikki uudet hajut, kun ei kesää ole vielä nähnytkään :)

Tänään juhlittiin puolivuotis synttäreitä luuta syömällä. Kyllä oli näkemisen arvoinen riemu, oikein sydäntä lämmitti, kun piiiiitkän odotuksen jälkeen päästiin antamaan luu :)
Pikkuhiljaa aletaan antamaan taas muutakin kuin kalkkunaa ja riisiä...Vaikka ei sillä, ei Väinö kalkkunaa vierasta, vaan hyvällä ruokahalulla vetelee kaiken minkä eteensä saa :D

Ehdittiin tässä välissä käydä koirakoulussakin, eihän siitä tullut mitään, Väinöllä oli vaan bileet mielessä;) Kotona sitten harjoiteltiin oppeja ja hyvin Väinö sisäisti asiat. Pikkuhiljaa alkaa paikalla pysyminenkin onnistumaan pitempinä kuin neljän sekunnin aikoina :)
Vapaanakin Väinö on päässyt olemaan muutamia kertoja, luokse tulee kun kutsutaan. Ei ainakaan vielä ole lähtenyt rusakkojen perään...saa nähdä kesän tullessa kuinka käy.
Mutta saksanpaimenkoira tytön perään Väinö lähti koirapuistossa. 5kk nuori tyttö ja nam. Väinö yritti astua likkaa ihan koko ajan. Jatkuvasti saatiin olla erottamassa rakastavaisia. Väinöllä se on kevät ja tytöt rinnassa, kuten miehellä kuuluukin :)

Täällä siis eletään ihan täyttä mäykky-elämää kaikin rinnoin.
Edelleen opetellaan sitä ettei ketään purra ;) Väinöllä nyt vaan on sellainen tapa että kaikkea pitää maistaa vähintään 15 kertaa ja mieluiten saman päivän aikana... joka ikinen päivä.
Mutta ajallaan. Kun jätkä kyllästyy siihen ettei sillä saakaan enää huomiota:)

Puolivuotias mäykky-herra lähettää kaikille terveisiä:)
Ja eritoten Helmi-siskolle hyvää synttäriä.
Nyt jäädään harjoittelemaan vierellä kävelyä tulevaa näyttelyä varten.
Väinö ei sitten yhtään diggaa näyttelyhihnastaan. paitsi että se on ruman värinen, niin se ei anna mahdollisuutta vetää ja ryntäillä ilman että alkaa kuristamaan :)

Lukijat

3 kk 3 vko.

3 kk 3 vko.

Sitä on taas käyty varkaissa :D

Minä poikapa kuoooorsaan.

Minä poikapa kuoooorsaan.
sunnuntai- pyhitetty lepopäivä myös Väinöllä

Pöydällä varkaissa.

Suukkoja suukkoja

Rokotusten jälkeen väsynyt poikanen

Lumiukko:)

jaahas ;)

Näin hienosti minä istun, kun pyydetään.

Ekaa kertaa tädin sylissä jouluna:)

Väsynyt poikanen.

Väsynyt poikanen.
Niin paljon väsytti, että toinen jalka unohtui pedin ulkopuolelle.

Väinön uudet vaatteet:)

Väinön uudet vaatteet:)
Pinkki on kuulema muotiakin pojilla.

Aina jaksa itse kävellä pihalta sisään...

Illalla äitin vieressä sohvalla on niin kiva köllöttää, ja mieluiten vielä selällään:)

Sohvalla syömässä kermaviiliä lusikasta äitin tarjoamana:)

Sohvalla syömässä kermaviiliä lusikasta äitin tarjoamana:)

Minä tahdon sohvalle, nyt just ja heti!!! Noooostakaaaa!!!

Väinö enon kanssa mummon synttäreillä

Uusi putkilo ja uusi lelu, JEEEE huutaa Väinö

Nukahti kesken leikin lelukopan ja pedin väliin.

Tuulispäänä :)

Väinö isin sylissä ekana koti-iltana

Väinö 9-viikkoisena

Pinkki possu on pop

Pinkki possu on pop

Nukkumatti, nukkumatti lasten illoin kulkee heittää uni hiekkaa...

Nukkumatti, nukkumatti lasten illoin kulkee heittää uni hiekkaa...
Väinö unisena pyyhkeiden sisällä.